Posts

Showing posts from April, 2009

baru nak rasa..

Sekarang pukul 13:27. sy di pejabat, baru sempat membelek blog nih. arini x mcm semalam. sbb hari ni got some works to do. esok pulak cuti 1 Mei. cut labour day. praktikal ni betul2 byk bagi sy peluang utk muhasabah hidup ni. praktikal selama 2 bulan lebih ni merupakan pengalaman pertama sy merasa suasana bekerja. selama ni pun, cume tolg2 jaga mesin duit kat farmasi keluarga greenwood. bile bekerja ni, kt ade disiplin masa yg pelru dipatuhi. klu mcm sy dlm bidang law ni, sbgi student praktikal, sy kene bantu supervisor sy utk buat research, cari kes dll. it all requires 100% effort, 100% strength physically and mentally and so on. bende2 mcm nila buat sy lebih menghargai pengorbanan & jerit perih ibubapa yg sush payah nk carik duit utk sara keluarga. ni pun baru praktikal..belum lg betul2 kerja.

kdg2..sy pernah terdrngar rungutan drpd kwn2 yg merungut mcm ni: "gaji ayah x besar mcm org lain. die xtau ke anak die ni sush hidup.." ataupun "apa yg aku mintk kat mak sel…

ERAT yg mengeratkan hati & ukhuwwah kami..(edited)

Image
Alhamdulillah summa alhamdulillah ERAT 09 baru saje berlalu. mohon doa semua spaya adek2 protege kt nih lebih jelas dgn arah tuju masing2 nk ke mana lps ni, spya adik2 ni lebih bersedia melangkah ke alam yg berbeza dr alam sekolah, yg mane ade seribu satu dugaan. dn doakn mereka ketemu dgn dkwh & tarbiyyah yg sebenar2nya. laporan bergambar ini hnyala dari hari ke-2(mlm) smpi hari terakhir. sbb sy x dpt dtg 1st day dek kerja. hari kedua tu pulak entah knpa x ingat nk keluarkn kamera. pagi hari kedua ade jungle trekking dgn check points yg menarik. hari kedua petang ade aktiiviti best!!

tmbhn gamba ni dari kamera cik raihan MK. jzkk .

ade mslh sket mase nk edit gamba. wat kesilapan sket. akhirnya post yg same sblm ni tpakse delete. beserta komen2 yg ade, maaf ye.

anyhow, perkataan 'episod' tu hanyalh nk tunjukkn sequence of event :p lokasi program di UIA Gombak & Rebutia Training Centre. terima kasih buat semua pemilik2 kereta & van yg sudi pinjamkn kenderaan antum. may…