Posts

Showing posts from July, 2016

bahagia

Image
satu masa dulu, aku antara orang yg membayangkan perkahwinan ni mcm fairy tail. semua ttg perkahwinan sweet.manis mcm gula. best dapat anak ramai dan sebagianya. semuanya tu aku bygkn mcm fairy tail habis. klu dulu, aku tak pernah rasa bersalah or segan nak tanya org bila nak kawennn. bila nak ada anakkk.. haha. klu fikir balik, mcm tak percaya i was once tht kind of person. 
alhamdulillah, allah maha hebat dan maha tahu.ujian yg diberikan pd kami sekeluarga benar2 membuka mata, menyedarkan aku. perkahwinan tu tak delah sweet mcm karamel je hari2. tapi penuh dgn ujian. penuh cabaran. espcially cabaran utk bina komunikasi yg telus. dan apa yg aku belajar, kemanisan tu diperolehi lps psgn tu melalu semua ujian2 yg ada. betapa kanak2nya persepsi aku dulu. before 2005 begitulah..agaknya pengaruh winter sonata haha..
dan byk aku bljr matang around isu kahwin & anak2 ni bila berpeluang jaga anak2 saudara aku. mmg betul2 bg aku pengalaman direct yg tak ternilai. pengalaman merasa susahn…