Posts

Showing posts from January, 2009

lagi walimah..

Image
Satu lagi ikatan perkahwinan terjalin.
Tahniah buat
Qurratu 'Ain Allen Peter & Mus'ab Umar Thabii.
yg telahpun selamat bernikah pd
24 jan 2009
Sorg lagi banat batch ke 10 Smiaag yg officially dh jadi puan :)
Semoga perkahwinan ini diberkati Allah & kedua2nya menjadi pasangan yg memperjuangkan Islam.
amin..


^-^ ihsan gambar dari Khansa' ^-^

sebelum semasa & selepas

Image
Sebelum gaza diserang Israel baru2 ni..ramai yg 'tidur' dan tidak ambil kisah ttg isu Palestin. ada juga yang tahu, tp kurang alert & sbgainya. wpun sebenarnya bumi Palestin diceroboh tiap saat & waktu. ruangan berita dunia di televisyen & surat khabar x henti2 paparkan keadaaan yg terjadi kat Palestin. tp masih..mc donald masih dikunjungi. tesco masih mjadi pilihan tmpt utk membeli belah. masa ni, mungkin masih ramai yg x sedar atau mmg x tahu.

Semasa peristiwa Gaza diserang Israel..alhamdulillah ramai yang bersemangat & berkobar2 utk menunjukkan rasa marah & tidak setuju terhadap tindakan Israel. Rakyat Malaysia rata-ratanya bangkit dgn berdemonstrasi, menyumbang wang masing2 utk membantu saudara kt di Palestin. tak ketinggalan operasi memboikot apa saja barang yg ade kaitan dgn Israel & sekutunya. Di UIA.. masih ada segelintir penuntut yg tertanya2. Gaza tu negara ape?? sedih kan..mmg betul ini yg terjadi.

benarlah apa yg baru berlaku di Gaza menjadi t…

barat oh barat..

apabila dunia dikepalai org yg x sepatutnya..yg normal pun jd pelik. yg betul jd salah. teringat satu peristiwa yg pernah terjadi. dan percayalah peristiwa ni sgt membencikn. bukan aku mangsanya. tp aku kira dgn berkongsi di sini, lebih ramai yg boleh berfikir.

ada sorg budak ni die nk mandi kolam & die dah terjun pun dlm kolam tu. tp suddenly dtg pengawal/ pekerja yg jage kolam tu & halau budak tu pergi. utk makluman, ini adalah kolam umum utk semua. kenape ye adik td dihalau..

ape yg pengawal/ pekerja tu ckp lebih kurg camni: adik..x boleh pakai baju mcm ni.pegi bukk baju n tuka ke seluar pendek or lg pendek dari tu.." phm2 jela ape pakaian yg perlu dipakai. masa tu adik tu pakai baju t-shirt & seluar panjang bwh lutut. tp still kononnye utk tujuan keselamatn, kene jugk tukar ke pakaian mandi yg x reti nk tutup aurat. bile tgk kat tepi kolam tu, siap ade signage lg dgn gambanye. pakaian mandi yg mcm mne valid & not valid. mmg pun same dgn ape pengawal tu ckp. lg t…

- sekitar Demo Palestin & Task Force New Year -

Image
DEMO PALESTIN

sebahagian..
tgh berarak..
jom sebarkn kat org lain jugk..
allahuakbar!!

saudara palestin..
Israel is not real!!
Palestin+Al-Quds is ours..

Al-Aqsa in the heart of MUSLIM UMMAHtimah-dayah-tim-maya-k farhah(sebahagian dr kami yg dtg)


TASK FORCE NEW YEAR 2008

Tak byk gmba mase task force kali ni yg menggambarkn situasi sebenar di KLCC mase tu. tp tgk sajela video ni. ini cuma video amatur. so kurg clear..^^ tp inilah realiti masyarakat di luar sane. masih 'tidur'..ape nk jadi ni..budaya hedonisme makin tebal. never stop doing amar ma'ruf & nahi munkar!!!



Sambut tahun baru cara barat. ni betul2 opposite pintu depan Suria KLCC. yg menari2 tu org putih. sambil minum arak. tp yg x sempat masuk dlm video..byk org2 kt tgh menari sakan. ade yg mcm mabuk. terjerit terlolong. punk, gothic, semuanye terserlah. mcm mne nk tolg derg ni..terlalu blend dgn care barat. mmg ideologi n pemikiran barat dh lame sebati dlm fikiran anak2 muda kt. bayangkan dlm satu malam ni..berapa ramai …

PALESTIN hal kita bersama

Penindasan yg x kan pernah habis. Yahudi la'natullah terus-terusan membedil bumi Palestin. Konon serangan sbgi serangan balas pd Hamas. Tp kenapa hospital, universiti, sekolah, rumah d sbginya yg mnjadi sasaran!! Lorong2 dan jalan perhubungan ditutup habis. aktiviti perniagaan x boleh berlaku, makanan disekat dsbginya. AllahuAkbar..yakinlah wahai umat Palestin, janji Allah itu benar!! kemenangan akan datang.

Semalam sempat tgk BBC news. terus dipaparkn belang Yahudi yg laparkn darah umat Islam. Terlalu byk serangn bom sekitar Gaza. Tembakan sesat menggila. mangsa bertambah. hospital x cukup tenaga dan peralatan. Kereta kebal dh mula masuk dlm Gaza. dh pasti tiap rumah akn diceroboh. yg lelaki dibunuh. yg perempuan dinoda. mgkin juga ditangkap dan diculik. suatu aktiviti biasa para Zionis!! dan Yahudi terus berbangga dgn kereta kebalnya, dgn peluru berpandu yg dimuntahkn dr helikopter & sebagainya. mana la mereka x bangga..sbb byk sgt tukang support kat belakang. bekalkan mcm2 …