Posts

Showing posts from August, 2008

takde aku .. tp ada kita

Image
aku dlm lautan manusia
yg mengharap
yg menentang
yg menyokong
yg ntah ape2 lagi..
mana aku atas muka bumi ni
senyap?

saje bisu?

atau pengecut???

aku..aku..kau..kaulah..

biar benar....

baik x yah..

cpt keluar!!

jgn tunggu lagi!!!!

Jika Allah x temukan aku dgn dia..

Image
A day be4 exam succession baru2 ni,
aku decide balik lewat
lari dari kebiasaan
kerisauan aku memaksa aku stay smpi mlm kat uia utk stadi
kononnye balik rumah xboleh fokus
dgn case yg x abes ingt lg
lps solat magrib kat msjd,aku duduk2 dulu tarik nafas
smpila dtg seorg hamba Allah yg cukup aku kenali
dia duduk dpn aku dan offer air soya suamnya

aku pun terus sampaikan kerisauan aku pd dia utk amek test
aku kate aku serabut sgt
mmg waktu tu rasa klu bole,xnk amek langsung
itu ini itu ini....

dan 1 je dia respon pd ngomelan aku...

"bg akak,biasenye klu serabut2 ni,
sbb hubungan kt dgn Allah ade masalah"

masyaAllah!!
mase tu baru aku perasan
rupe2nye aku
dh jdk seorg manusia yg sombong pd penciptanya
sbb tu aku sush nk btenang
susah fokus
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

lps bace quran...
hati aku terus tenang & serabut aku semuanye hilang mcm tu jek
bila aku mule bukak nota,mudh nk hafal,mudah nk paham dsbginye
rase mcm ajaib sgt..
sbb be4 tu totally upside down
allahuakbar!!
sungguh!
xboleh nk ungkap dg…

takde pape

semalam pegi kelas ethics rase mcm pegi kursus kawen pakej 1 jam lebih pulak..
ble sesi soal jawab je...mcm2 soklan dtg dari floor.
tapi sumenye datang dari kaum hawa.
mane pegi ye kaum lelaki ye...

malu tanya sesat jalan nnt ^ - ^


oye..nk update lagi nnt..

nk pegi belajar islamic criminal law kejap..hu...kelas petang yg cukup x digemari sbb penat.

moga hari ni diberkati....