Tuesday, August 19, 2008

takde aku .. tp ada kita


aku dlm lautan manusia
yg mengharap
yg menentang
yg menyokong
yg ntah ape2 lagi..
mana aku atas muka bumi ni

senyap?

saje bisu?

atau pengecut???

aku..aku..kau..kaulah..

biar benar....

baik x yah..

cpt keluar!!

jgn tunggu lagi!!!!

Saturday, August 16, 2008

Jika Allah x temukan aku dgn dia..



A day be4 exam succession baru2 ni,
aku decide balik lewat
lari dari kebiasaan
kerisauan aku memaksa aku stay smpi mlm kat uia utk stadi
kononnye balik rumah xboleh fokus
dgn case yg x abes ingt lg
lps solat magrib kat msjd,aku duduk2 dulu tarik nafas
smpila dtg seorg hamba Allah yg cukup aku kenali
dia duduk dpn aku dan offer air soya suamnya

aku pun terus sampaikan kerisauan aku pd dia utk amek test
aku kate aku serabut sgt
mmg waktu tu rasa klu bole,xnk amek langsung
itu ini itu ini....

dan 1 je dia respon pd ngomelan aku...

"bg akak,biasenye klu serabut2 ni,
sbb hubungan kt dgn Allah ade masalah"

masyaAllah!!
mase tu baru aku perasan
rupe2nye aku
dh jdk seorg manusia yg sombong pd penciptanya
sbb tu aku sush nk btenang
susah fokus
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

lps bace quran...
hati aku terus tenang & serabut aku semuanye hilang mcm tu jek
bila aku mule bukak nota,mudh nk hafal,mudah nk paham dsbginye
rase mcm ajaib sgt..
sbb be4 tu totally upside down
allahuakbar!!
sungguh!
xboleh nk ungkap dgn kate2..
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

aku dah kene tegur
direct!
teguran dariNya
melalui seorg hamba Allah

sedar x sedar...dlm saat hidup aku yg bz
aku makin jauh dariNya
makin jauh dari taliNya
sedangkan tali itulah satu2nya tali yg benar
na'uzubillah

sibuk mane pun,
risau tahap ape pun,
hubgn dgn Allah kene jage
hanya pd Dia kt bergantung
terus yakin dan yakin
sia2lah kt kate kt bkerja utk islam
tp selalu lupa pd Dia
lebih kurang xde value..

satu mlm yg aku rase cukup panjang..
mlm muhasabah
utk diri sendiri yg x sedar diri
klulah ALlah x temukan aku dgn org yg menegur aku td
xtaula nk jadik ape.............

.alhamdulillah.

~moge aku terus belajar dari kesilapan lalu~

Thursday, August 14, 2008

takde pape

semalam pegi kelas ethics rase mcm pegi kursus kawen pakej 1 jam lebih pulak..
ble sesi soal jawab je...mcm2 soklan dtg dari floor.
tapi sumenye datang dari kaum hawa.
mane pegi ye kaum lelaki ye...

malu tanya sesat jalan nnt ^ - ^


oye..nk update lagi nnt..

nk pegi belajar islamic criminal law kejap..hu...kelas petang yg cukup x digemari sbb penat.

moga hari ni diberkati....